Galleria vid Hornstull

Stockholm fick i slutet av april 2013 en ny galleria vid Hornstull (http://hornstull.se/). Den ligger vid den sydvästra tunnelbaneuppgången. Första delen som öppnades lite tidigare än så, är precis utanför biljetthallen under gatuplanet. Men i april var den klart då intilliggande hus var klart med sin ombyggnad. Här en bild hur huset och gatuplansdelen ser ut på utsidan, från Långholmsgatan:

hornstull-galleria-gatuplan

Inne i gallerian finns butiker i två våningsplan. Här en bild från övre våningsplanet:

hornstull-galleria-inomhus

Nedre planet är lite större, eftersom det förutom nedervåningen i huset också sträckt ut sig under trottoaren och Långholmsgatan. Där fanns förstås Systembolaget, vad är väl en galleria utan Systembolag? Men jag hittade också en rolig matbutik som hette Picard (http://www.picard.se/). Inne i butiken fanns frysdiskar i långa rader. Och BARA frysdiskar, inga hyllor med färskvaror eller konservburkar. Det är en kedja som säljer fryst fransk kvalitetsmat. De öppnade i Paris 1974, och finns nu i Frankrike, Spanien, Italien och Belgien. Och nu några butiker även i Sverige.

Det var en fröjd att gå runt och titta på all läcker mat som låg i frysdiskarna. Det var allt mellan grönsaker, kött, fisk och skaldjur. Och till det potatisbullar eller vad man nu vill servera till. Priserna var klart överkomliga också. Jag plockade ihop ett lagom ‘paket’ att testa med, och jag måste säga att det smakade riktigt gott. Jag kommer nog återvända till den där butiken och hitta fler roliga saker att äta. Allätare som man är. 🙂

hornstull-galleria-picard

Peter

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s