OS-hjältar i Kungsträdgården

Igår avslutades vinter-OS i Sotji och idag flög OS-hjältarna hem. Det var planerat att de skulle säga Hej till publiken vid 19-tiden ikväll i Kungsträdgården. Det har blivit tradition att efter något stort mästerskap så ska folket och idrottarna säga Hej till varandra på någon central plats i Stockholm. Ibland har det varit Sergels Torg, ibland Medborgarplatsen. Och den här gången var det vid Kungsträdgården. Vinter som det fortfarande är, så var det mörkt vid 19-tiden. Men Kungsträdgården var upplyst med många lampar, och människor vandrade stilla fram mot den stora scenen i bakgrunden:

Kungsträdgården upplyst

En scen långt borta. En storbildsskärm till vänster. Och människor som promenerade i riktning mot scenen. Strax innan man kom fram, stod människor och delade ut saker att vifta med. Det var t ex flaggor med svenska flaggan på ena sidan och TV3:s logga på andra sidan. Framme vid scenen var det tätt med folk. Till höger på den här bilden skymtar man möjligen under gatlyktan en man som står på en liten plattform och sköter om en tv-kamera. Det skulle nämligen direktsändas i TV3.

Kungsträdgården scenen

På scenen stod Adam Alsing som konferencier. Som gäster hade han bl a Björn Hellberg, Thomas Wassberg och Charlotte Kallas pappa och fick prata om hur kul det var. Adam Alsing förklarade att OS-hjältarna snart skulle komma. De hade en buss vid Arlanda som skulle ta med dem till Kungsträdgården när flygplanet hade landat. Jaha, det hade alltså inte landat än. Nä, det var försenat. Men två timmar senare var det dags för OS-hjältarna att äntra scenen. Eftersom det blev senare än planerat, så sändes det hela i TV 10 istället. Med undantag för ishockeyspelarna som tog silver, men flugit hem till USA för att spela NHL-hockey, så var det alla skidstjärnor och våra curlingstjärnor också. Så här såg det ut framför publikhavet.

Kungsträdgården publikhavet

Och där stod de på rad. Alla medaljörerna, utom som sagt ishockeyspelarna. Men förbundskapten Per Mårts representerade ishockeyn. Till vänster står skidlandslaget, Charlotte Kalla allra längst till vänster. Först tjejerna, sedan killarna. Sedan kommer curlinglagen damer och herrar. Och så Anna Holmlund som tog brons i skicross.

Kungsträdgården OS-hjältarna

Vinter-OS i Sotji 2014 blev det mest framgångsrika vinter-OS för Sverige någonsin. 2 guld, 7 silver och 6 brons blev det. All heder till dessa idrottare som kämpat så många timmar med träning och fick lön för mödan för allt slit. En tanke också för alla de OS-deltagare som kämpat minst lika mycket, men som inte fick samma framgångar men kämpat väl!

Peter

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s