Gul tunnelbanelinje Odenplan-Hagastaden-Arenastaden

Det har varit en liten tävling om linjefärgen på den nya tunnelbanelinjen eller tunnelbanegrenen från Odenplan via första anhalten Hagastaden/Karolinska sjukhuset och senare Arenastaden vid Solna station. Om det blir en helt ny linje eller en avgrening från gröna linjen vid Odenplan är väl inte helt klarlagt ännu. Men det är ju kanske bra marknadsföring att utlysa en tävling om färg och slogan för en ny tunnelbanesträcka.

Tävlingen hölls på https://www.linjefarg.se/. I första momentet fick man välja vilken färg som helst, genom att klicka med musen och föra den fram och tillbaka över ett färgspektrum. Nästan 16 000 röstade och inkom med formulering i det första momentet.

I del två så fick man välja mellan de färger som fick flest röster, och det var rosa, lila och gult. Gul färg samlade nästan 6 000 röster av de totalt nästan 10 000 rösterna som avlämnades i andra momentet, så det blev alltså gul färg som vann. Den vinnande formuleringen var följande: ‘En linje som tar dig på en resa till både arena, shopping och natur förtjänar något extra! Där passion, professionalism och livsnjutning förenas. En linje som sätter guldkant på tillvaron!’

Det verkar logiskt att de flesta valde gul färg. Rosa färg kan ju kanske förväxlas med redan existerande röd linje, och lila färg kan kanske förväxlas med blå linje. Gult är väl mest olikt de redan existerande linjefärgerna grönt, rött och blått. Färgen har använts tidigare i landstingets utredningar kring en eventuell fjärde tunnelbanelinje genom stan.

Vi får väl se om den här gula linjen nöjer sig med stationerna Odenplan, Hagastaden och Arenastaden, eller om det kommer att utvidgas till en fjärde linje genom eller rättare sagt under innerstan. Det beror väl på hur utfallet blir av kommande val och förhandlingar mellan partierna därefter. Det handlar väl lite om hur mycket pengar man har till förfogande också. Gul är ju gammalt slangord för att vara pank och ha ont om pengar så det kanske inte finns så mycket pengar att spendera på Gula linjen. 😉

Peter

 

Tunnelbanan gul linje till Arenastaden

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s