Globen Shopping

Igår skrev jag om arenan Globen. Idag skriver jag om intilliggande köpcentrum Globen Shopping. Såväl arena som köpcentrum ligger strax söder om Gullmarsplan, precis väster om Nynäsvägen. Och både tunnelbanan och tvärbanan passerar precis intill. Så här ser det ut när man klivit av tunnelbanan eller tvärbanan intill.

Globen sett från tunnelbanan

En flik av arenan Globen skymtar mellan de två höga husen till vänster. Husen till höger är kontorshus som ligger precis bredvid gallerian. Går man ut på gångbron mitt i bilden och vänder sig åt höger, ser det ut så här.

Arenavägen

Gatan som löper söderut bortåt i bild heter Arenavägen. Till vänster ligger alltså Globen Shopping med sina intilliggande kontorshus. Området till höger heter Slakthusområdet. Industrispåret som syns till höger om gatan leder till SL:s bandepå, som har fordon och utrustning för banarbeten.

Mitt emellan de båda höga husen som nämndes ovan, ser det ut så här när man tittar österut. Hovet ligger till vänster och Globen till höger. Lustigt med gänget med resväskor som passerade förbi precis när jag tog bilden. 🙂

Arenor nära Arenavägen

Kikar man runt hörnet åt vänster, d v s norrut, så ser Globen Shopping ut så här. Som synes är entréerna till butikerna på vänstra sidan om gångstråket utomhus. På högra sidan ligger Hovet.

Globen Shopping norrut

Vänder man sig om åt andra hållet, d v s söderut, ser det ut så här. Globen med Annexet ligger till vänster. I bakgrunden mitt i bilden i ligger Tele2 Arena. Och till höger ligger en butikslänga, som vi strax ska gå in i. 😉

Globen Shopping söderut

Den här mer livliga delen av Globen Shopping är alltså inomhus. Och så här ser det ut i gallerian innanför, med butikerna i en lång rad på båda sidor.

Globen Shopping galleria

En informationsskylt visar var man hittar de olika butikerna. Vi befinner oss nu på våning 4, i gallerians översta våningsplan. På de lägre våningsplanen finns förutom butiker även parkeringsplatser.

Välkommen till Globen Shopping

Det finns förstås rulltrappor och hissar till de nedre våningsplanen. En ICA-butik längst ner på denna bild.

Rulltrappor till lägre våningsplan

Längs gallerian finns lite större öppna ytor i anslutning till ingångarna till kontorshusen. Ofta ligger där serveringar av olika slag.

Öppna ytor med servering

Vänder man sig om så ser man trappor och hissar upp i kontorshusen. Bakom ligger alltså Arenavägen, som jag visade från ett annat håll på en tidigare bild.

Kontorhus med trappor vid Arenavägen

Och när man till slut promenerat igenom den här långa butiksgallerian och kommer till utgången vid andra kortändan, så ligger ingången till Tele2 Arena precis på andra sidan gatan. Som väl mest är till för varutransporter och utfart från parkeringsplatserna.

Utgången från Globen Shopping mot Tele2 Arena

Peter

 

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s