Så mycket bostäder byggs just nu

Hem & Hyra är Hyresgästföreningens medlemstidning. Man kan också läsa artiklar därifrån på deras hemsida här. De har räknat på hur många flerbostadshus och småhus som stockholmskommunerna börjat bygga under 2015 och första halvåret 2016, och skrivit om det och gjort en tabell som finns här: www.hemhyra.se/stockholm/kommunerna-som-bygger-minst-i-lanet.

Jag har tagit uppgifterna därifrån för att göra två egna tabeller, där jag för varje kommun angivit folkmängd, antal påbörjade lägenheter, antalet påbörjade småhus och hur stor andel bostäder som påbörjades i förhållande till folkmängden. Den första tabellen räknar upp kommunerna i bokstavsordning och den andra tabellen anger antal påbörjade bostäder per 1000 invånare. Där de som bygger mest i förhållande till folkmängden kommer överst i tabellen. 🙂

Tabeller över påbörjade bostäder 2015 och första halvåret 2016

Klicka på tabellen för att se den i större format

Man kan konstatera att det är kommuner i norr som bygger mest i Stockholmsområdet just nu. Sundbyberg, Järfälla och Solna toppar tabellen. Av söderkommunerna är det Haninge som bygger mest just nu. Byggandet i Sundbyberg, Järfälla och Solna är kopplat till avtal om att det ska byggas bostäder i utbyte mot att de ska få nya spårförbindelser. Det är dels tunnelbaneutbyggnader, som jag skrivit om här, dels en ny gren av Tvärbanan som ska byggas från Bromma till Helenelunds pendeltågsstation i Sollentuna.

 

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s